Followers

6/4/11

Alexandru Arsinel









La multi ani, Maestre!


Actorul Alexandru Arşinel s-a născut la 04 iunie 1939, in Dolhasca, judeţul Suceava.
 In 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.
In 1960 apărea la televiziune ca interpret de muzica uşoara, in ultimul an de studii la Institut a debutat in divertisment pe scena Teatrului Cassandra.Debutul pe scena avea loc in 1961, cu piesa Centrul înaintaş a murit în zori de A. Cuzzani.
A fost repartizat la Teatrul din Tg.Mures si a jucat in spectacole ca Gâlcevile din Chioggia de Carlo Goldoni, A 12-a noapte de W.Shakespeare, Oceanu de Al.Steiu, Jocul de-a vacanţa de Mihail Sebastian.
In 1966 s-a mutat la Bucuresti si din 1967 joaca la Teatrul de Revista Constantin Tanase. A dat viata la numeroase personaje, cum sunt Paraschiv din Groapa, un spectacol muzical de Eugen Barbu si Radu Serban, sau Cetateanul din Doctore sunt al dumneavoastra, muzical de Aurel Storin si Vasile Vasilache jr., Ok Melody, Dai un ban dar face, etc.
A regizat spectacolul Nevestele Vesele de la Teatrul Tănase, a jucat in spectacole de revista având-o ca partenera pe actriţa Stela Popescu. Printre aceste spectacole: Revista cu paiaţe de Mihai Maximilian, Deschis pentru renovare de Al.Mirodan, Se cauta o vedeta – spectacol de estrada, Vino sa ne vezi diseara de Petre Barbulescu, Nicuta... la Tanase de Nicuta Tanase si Marin Traian, Aventurile unei umbrele de Nell Cobar, Uite ca nu tac de Petre Barbulescu, Microfonul de la miezul noptii, Savoy, Savoy, Sonatul lunii de Saşa Georgescu si Puiu Călinescu, Bimbirica, o comedie muzicala de Aurel Storin, Boema, Artistii si Boema de M.Maximilian si V.Veselovski, Ah, femeile de M.Maximilian, etc. Pe scena Teatrului Naţional a jucat in rolul lui Prisapkim din Plosnita de V. Maiakovski.
A aparut in emisiuni de divertisment la radio si televiziune, are numeroase albume muzicale (Cantece de Craciun, Evergreen, Ce faci asta seara tu, O strangere de mână, Ole- cu melodii sud americane, Parfum de romanţa, La mulţi ani viata), precum si Momente Vesele cu Arşinel si Momente Vesele cu Stela si Arşinel.
In 1981 debuta pe marele ecran in filmul Ana si hoţul de Virgil Calotescu. A mai jucat in Ca-n filme, Anotimpul iubirii, In fiecare zi mi-e dor de tine, Flăcăul cu o singură bretea, Miss Litoral, A doua cădere a Constantinopolului.
Conduce Teatrul de Revista Constantin Tănase, este căsătorit din 1968 cu Marilena Arşinel si are 2 fii. ( ARTA pe intelesul tuturor )

1 comment:

cartim said...

Super fotografiile !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...